тел.: 0897 916365, 0899 811735, 0885 926921   e-mail: fenikskl@abv.bg
 • Двустаен ново строителство Апартамент ново строителство , две самостоятелни помещения , две тераси , коридор и баня . Прочети повече...

 • къща в Згурово Масивна къща , на един етаж с две спални кухня и дневна , баня . външно стълбище . В двора има масивен гараж две стопански постройки -прилежащ парцел 1800 кв.м.и 1200 кв.м. земеделска земя Прочети повече...

 • Етаж 152 Застроена площ на етажа 152 кв.м. пет стаи с четири тераси . Настилки паркет ,теракот.Тапети в стаите . три спални , хол ,кухня , две бани . Възможност за самостоятелен вход . Отопление - пиролизен котел с чугунени радиатори. Дограма дървена двукатна. Към етажа 100 кв.м. двор, две избени помещения и гараж . Прочети повече...

 • Тристаен нов Нов апартамент. Две спални ,хол ,кухня с две тераси . Гараж ,мазе . Квадратурата е 96 кв.м + 15 кв.м (идеални части) = 111 кв.м Ново строителство в идеален център. Прочети повече...

 • Къща с. Рударци Къщата е триетажна, построена през 1990г. и е изцяло реновирана през 2010г. с РЗП 220 кв.м. и дворно място от 600 кв.м.
  Първият етаж има излаз към вътрешната част на двора и се състои от: кухня, дневна с камина, спалня за гости и баня с тоалетна.
  Вторият етаж се състои от: две спални, като за едната се минава през огромен дрешник, пред двете спални се намира голяма тераса (с невероятна гледка към Витоша планина), баня с тоалетна.
  Третият етаж се състои: две спални, баня с тоалетна, тераса тип веранда, обзаведена с мека мебел и стъклена маса, покрита от уютен покрив с дървена облицовка.
  В приземният етаж е разположен фитнес център облицован изцяло с естествен камък, две мазета, като едното се използва за технологично помещение, в което се намират котлето и хидрофорна система със съдове за 1000 л. вода.
  За по-голяма сигурност имота разполага с двуметров зидан довар, облицован с естествен камък, на който са монтирани три автоматични врати подсигуряващи три паркоместа в двора. Разполага и с видеонаблюдение и СОТ.
  Прочети повече...

 • Тухлен -център Тухлен апартамент - център. Трети етаж, с две тераси ,дървена дограма , паркет в спалнята и хола . за ремонт са кухнята и банята. Прочети повече...

 • Тристаен нов Многостаен тухлен апартамент , не е живяно в апартамента - подови настилики - на замазка апартамента е за доваршване ,. Две спални ,хол ,две бани , кухня с трапезария. две тераси Прочети повече...

Полезна информация

Защо да купя имот в България?

Ако сте решили или обмисляте възможността да купите имот в България, е важно да се запознаете със страната и нейните региони, за да знаете къде искате да инвестирате - на крайбрежието или в планината. Освен това трябва добре да обмислите къде бихте желали да е разположен вашият нов имот - в голям град, малко градче или село, или защо не сред дивата природа.

Следва един общ пътеводител за страната, областите и градовете. Ако можете обаче най – добре е сами да се уверите в красотата на различните кътчета на България преди да изберете точно Вашето място. А по – конкретните Ви изисквания ще обсъдим заедно.

България, земята на розите, е малка страна с древна култура, природна красота, дружелюбни хора, гостоприемство и топлота. Разположена в югоизточна Европа Тя заема централната част на балканския полуостров, от двете страни на Балканската планинска верига (Балканите), откъдето е получил името си и полуострова. По-голямата част от северната граница с Румъния минава по коритото на река Дунав. Докато източната граница е Черно море. На запад са сухопътната граница със Сърбия и Македония а на юг Гърция и на югоизток е Турция. България е красива планинска страна с възможности за туризъм които са и най-голямото богатство. Освен че притежава прекрасни пейзажи и плажове но се превръща в райски курорт. Черноморското крайбрежие по източната граница е известно с финия си пясъчен плаж и перфектните температури на въздуха и водата. По-големите морски курорти привличат множество Западно Европейски туристи със своите ниски цени. Освен това България има повече от 600 натурални минерални извора с температури от 20 до 60 градуса по целзий, чиято вода се използва в известните туристически атракции като минерални бани и санаториуми. Трябва да се отбележи, че е направени твърде малко за развитието и подобряването на туристическите бази, изворните води са богати на минерални елементи и често тече неупотребявана. България е разположена в Югоизточна Европа и заема площ от 111.000 квадратни километра в източната част на Балканския полуостров. Средната надморска височина е 470 метра. България е държава с 1300-годишна история. В нея се заражда кирилицата - азбука, създадена най-вероятно от Св. Климент Охридски и кръстена на неговия учител и създател на глаголицата Св. Кирил Философ. Нейни осъвременени варианти се използват в българския, руския, македонския, сръбския, украинския, русинския и беларуския език, както и в много други държави от бившия СССР, Азия и източна Европа.

Население: Около 7,7 милиона

Столица : София, население повече от един милион

Големи градове: Пловдив, Варна, Бургас

Религия: Предимно православна християнска, Църквата е оглавявана от патриарх.

Официален език: Български. Други говорими езици сред населението са Английски, Немски, Френски, руски и някой други.

Валута: Български лев (BGN)

Политика и икономика: България е Конституционна република.
България е в преход от Централизирана планова икономика към пазарна такава. Туризмът и земеделието се установяват като главни отрасли. Виното е най-големия износен продукт на България. Повече от 90% от българската земя никога не обработвана със синтетични торове, има потенциал за екологично чисто земеделие. Работната ръка в България е добре обучена и не е скъпа.

Природа и Туризъм: източната граница е изцяло заето от Черно море. Прекрасни пясъчни плажове покриват почти 55% от бреговата линия и привличат всяка година безброй местни и чуждестранни посетители. Черно море е затворено море което се свързва със Средиземно море чрез Босфора. Тази е и причината температурата на водата да е по-висока от тази на Атлантическия океан. Не нищо необичайно в горещ летен ден температурата да достига до 25° C . България се гордее с няколко прекрасни планински масива. Родопите, приютили китния планински ски курорт Пампорово. Рила Планина, дом на известния ски курорт Боровец. Планинската верига Стара Планина която пресича старината по цялата и дължина от запад на изток и я разделя съответно на Северна и Южна България. Пирин Планина има 45 планински върха всеки един с надморска височина над 2590 м. и новопоявилият се ски курорт Банско. Безбройните природни резервати и паркове дават голяма възможност за занимания на открито като планинарство, наблюдение на птици и животни, лов и риболов и т.н.

Национални празници: 1-ви Януари – Нова Година, 3-ти Март – Освобождението на България от османско робство, Великден – Два дни (Събота и Неделя) в съответствие с Плавославния календар, 6 Май – Свети Георги, 24 Май – Ден на Българската писменост и култура и славянската азбука, 6 септември – Обединението на България през 1885 г., 22 септември – Денят на независимостта, 1 ноември – Деня на Будителите, 24-26 Декември – Бъдни Вечер и Коледа, 31 Декември – Новогодишна нощ.

Градове и Области: Всяка област е различна със своята специфична екологична обстановка и уникален характер.

Област Кюстендил е една от 28 те области на Република България. Областта е разположена ва Югозападна България с площ 3084,30 км2 и население 173889д., като площта й е 2,7% от територията на страната. Граничи с области Софийска, Пернишка и Благоевградска, а на запад границата й съвпада с държавната граница на България с Македония и Сърбия. Административен, стопански и културен център е град Кюстендил. Повърхността на областта е разнообразна – плодородна котловина и долини, разделени с хълмисти земи и планини. Северната и западната й част заемат т. нар. Кюстендилско краище и имат силно разчленен релеф. Полиметални руди са открити и се добиват в Осогово, гланцови кафяви въглища в Бобовдолския въглищен басейн. Нефтошисти се разкриват при селата Страдалово и Църварица. В района на с.Четирци, Яхиново и Драговищица има находища на глини, край с.Пастра – на слюда, край с.Делян на доломити, а при с.Дивля на барит.

Съществуват множество минерални извори, по-известни от които са в град Кюстендил, Сапарева баня и селата Невестино и Четирци. В областта се намират и красивите Стобски пирамиди.

Климатът е преходноконтинентален, а в районите с по-голяма надморска височина – планински. Главна отводнителна артерия е р.Струма. Подпочвените води са на сравнително високо ниво. Карстови води има главно в Кюстендилско краище. Горите са широколистни и иглолистни. В резервата “Габра” с площ 89,5ха в Осогово са оцелели гори от черен бор. В Рила доминират видове, характерни за иглолистния горски пояс. Област Кюстендил обхваща 9 общини – Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Рила, Кочериново, Невестино, Бобошево и Трекляно с общ брой на населените места – 182. Административния център на областта е гр.Кюстендил. Той е разположен в Югозападната й част в Кюстендилската котловина. Център е и на община Кюстендил с 923 км2 площ, което е 30,2% от територията на областта и население 73 346 жители. Развитието на Кюстендил е тясно свързано с неговото географско разположение, природните дадености и традициите, съхранени от поколенията. Четири са основните пътни артерии, които водят към Кюстендил – от Република Македония по магистралата Скопие – София, от Сърбия по магистралата Ниш – Босилеград – Кюстендил, а от Дупница към Кюстендил преминава най-старият търговски път, свързвал векове наред Цариград с Бос и Адриатика. Кюстендил се намира на 90 км от столицата на България София, на 22 км от Гюешево – границата на България със Република Македония и на 35 км от границата на РБ със Република Сърбия. Кюстендил, който е един от най-древните български градове е успял да съхрани своята екология и културно-историческо наследство. Той е съвременен български град със специфичен облик и развитие, чието бъдеще е преди всичко в културния туризъм и изграждането на модерни рехабилитационни центрове край горещите минерални извори.

Някои разстояния до и в България (в километри)

От Европа В България

истамбул София 427 Гюешево София 112

Копенхаген София 1529 Калотина София 55

Лондон София 2160 Кап. Андреево София 314

Мадрид София 2542 Кулата София 183

Москва София 3172 Кюстендил София 90

Черноморският бряг

България е една от общо шест държави, които имат излаз на Черно море. То е вътрешно море между Югоизточна Европа и Мала Азия, източното българско крайбрежие представлява 354 километра от прекрасна плажна ивица със спокойно и безопасно море, чиста вода и здравословен въздух, фин златен пясък и натурални дюни, минерални извори, много курорти ваканционни селища и къмпинги.

Средната температура на въздуха през лятото е около 28° C , температурата на водата – 25° C . През месец Май и месец Септември има повече от 240 часа слънце и повече от 300 часа слънце през Юли и Август. Двете международни летища Варна и Бургас свързват Българското Черноморие със Света.

Северно Черноморие се характеризира като чисто и спокойно море с плитки води и полегато пясъчно дъно, широки плажове със ситен златен пясък, девствени гори и безбройни минерални извори. Това го прави привлекателно място за Български и чуждестранни туристи, които могат да посетят известните курорти Златни Пясъци, Албена, Русалка, Ривиера, Слънчев Ден, Свети Константин и Елена.

Най-големите почитатели на природната красота и историческите забележителности могат да открият това което търсят в Ботаническата градина на Балчик или в Музея на Нос Калиакра.

Южното Черноморие привлича с живописни заливи и неповторими скали. Прекрасна природа в комбинация с модерно строителство – това е магията на ваканционните селища Елените, Слънчев Бряг, Несебър, Созопол. На север крайбрежието граничи с хребетите на Старопланинската верига а на юг с Странджа Планина. Уникалната култура на населението от Странджа планина се е запазило отчасти и до ден днешен в отношенията и обичаите на Ахтопол, Царево, Китен, Приморско. Чуждестранните туристи посетили ресторантите и баровете са омагьосани от уникалната артистична атмосфера на Странджанските Нестинари, история, култура и лукс комбинирани заедно – това е Бургаското Черноморие.

Спокойствие в планината

България е страна с умерено континентален климат с четири сезона. Тя изобилства от хидротермални ресурси, които са уникални по своя състав (повече от 600 минерални извора с температури между 10°C и 102°C ) и са известни с техните лечебни свойства още от древни времена. Климатът е здравословен и има забележителен лечебен ефект в някой региони на страната. Лечебните качества на българските минерални води са били познати още в дълбока древност. Край минералните извори са съграждани балнеолечебници: Хисар — древна Аугуста, Кюстендил — Пауталия, Бургаски минерални бани — Акве калите, по-късно Термополис, Сапарева баня — Германея, Сливенски бани — Танзос и София — Улпия Сердика.

Преди всичко важно е голямото разнообразие - топлото море, свежата зеленина и планинския въздух, комбинирани с различни терапевтични процедури оказват неочеквано лечебно влияние върху голям брой заболявания. Здравните курорти са разположени в някой от от най-живописните кътчета на България предлагайки комбинация от климатично лечение и физиологични процедури.

Малко информация за по – големите български планини.

Рила

Най-магическата българска планина, най-високия връх Мусала (2,925 м.). Тя има 219 високопланински езера с над 2.000 различни растителни видове и е богата на животни. Това е родното място на Рилския манастир – най известния български манастир. Той се намира на 1,147 метра надморска височина. Разположен на около 117 км. южно от София и без съмнение преставлява най-голямата туристическа атракция сред манастирите в България със своята големина, красива природа наоколо, архитекрура, стенописи и древна история. Заобиколен е от малките планински реки Рилска р. и Друшлявица и е само на 4 часа пеш от вр. Мальовица и на 8 часа от връх Мусала. В Рила е и най-стария зимен курорт Боровец.

Пирин

Това евтората по височина планина в страната, най-високия връх е Вихрен (2.914 м.), има 176 планински езера и около 100 вида редки растения, включително и Еделвайса и Баикушевата мура която е на почти 1300 години. В Пирин е разположен добре известния климатичен и балнео курорт Сандански и последният много бързо развиващ се български ски курорт Банско. Красотата си Пирин дължи на продължителната ледникова дейност, създала причудливите форми на гребените, заострените профили на върховете, обширните ледникови долини и дълбоки циркуси, повечето украсени с кристално чисти езера.

Родопите

Родопите се намират в южната част на България. Простират се междуГорнотракийската низина на север и Беломорската низина на юг. По-голямата част от планината се намира на територията на Р България, а по-малка - в Гърция. Това са най- зелените и пъстри български планини, свързани с легендата за митичния певец Орфей.Мек климат със Средизамноморско влияние, чист въздух, оригинален фолклор и превъзходна кухня, сърдечни и гостоприемни хора. В най-големият ски курорт Пампорово се намира и популярното място за екотуризъм Момчиловци.

Витоша

Това е планината на българската столица София. Най-високия връх е Черни връх (2.286 м.) и има разнообразна флора и фауна, лечебни минерални извори и редкия природен феномен - Осемте морени. Планината е много популярна за зимен туризъм и ски спорт. Витоша предлага чудесни условия за ски близо до столицата София.

Стара планина

Това е планинската верига която дава името на Бъгария и на Балканския полуостров. Тя е най-голямата и най-дългата планинска верига и пресича цялата страна, най-високия връх е Ботев (2.376 м.) той се намира в Пловдивска област. Веригата е дълга 700 километра и е идеална за пътуване пеша и за планинарство. Колоритните възрожденски градчета предлагат прекрасни възможности за еко-туризъм: Котел, Жеравна, Трявна, Арбанаси, Боженци, Етъра.

Средна гора

Тези планини са разположени в средната част на България, между Стара планина и Тракийската равнина. Най-високия връх е Мт. Богдан (1.604 м.). От Средна гора извират реките Тополница, Луда Яна, Пясъчник и други и са известни с минералните извори в Хисаря, Павел Баня, Стрелча, Красново, Баня, Стара Загора..

Осоговска планина

Осоговска планина или Осогово е планина разделена между Македония и Република България. Най-високата й точка е връх Руен, 2251 метра, който е един от стоте национални туристически обекта.

Осогово е най-северно разположената планина от Осоговско-Беласишката планинска група, както и най-високата планина от тази редица. Тя е разположена между котловините Кюстендилска и Каменишка и Славище от север и долината на река Брегалница в Република Македония от юг. Западните й склонове са стръмни, а югоизточните - полегати. Планината е богата на полиметални руди.

В планината има обширни иглолистните и широколистните гори. В Осогово се среща редкият вид алпийски тритон. Природните и условия позволяват развитието на целегодишен туризъм.